lørdag den 31. juli 2010

Auberginesalat

Torsdag aften lykkedes det mig at få bagt et par store auberginer, som jeg blendede med hvidløg, koriander og spidskommen fredag morgen. Jeg brugte 150 g af mosen med det samme og satte resten i køleskabet. Det er faktisk lidt smart, for så kan jeg tage den mængde fra, jeg vil spise, og blande med tahin og olie mv., så jeg ved præcis hvor meget jeg får af det.

Frokost: Auberginesalat, tomater, gul peber, knækbrød med mager ost og rød peber, hytteost med banan og solbær. Ja, jeg var sulten efter en lang cykeltur ;-)
I dag tog jeg 150 g auberginemos og blandede det med 10 g tahin og 7 g olie. Desuden hakkede jeg en lille gul chili og noget persille, som også kom i. Den blev god og stærk. Der er lidt sjovt, at den mad der ser mest kedelig ud, er den der smager af mest. Jeg tog et billede:













Aftensmad: Stegt kalvelever med tomat/peberkompot.
Jeg var alene hjemme, så jeg gik i fryseren og fandt et stykke stegt kalvelever, der lige passede med hvad jeg skal have. Jeg holder meget af stegt kalvelever, men det skal endelig ikke steges for meget. Men det er desværre svært at opvarme noget der tidligere er stegt, uden at det bliver lidt tørt. Derfor supplerede jeg med et herligt tilbehør, som altid passer godt til lever:

Tomat/peberkompot
1 løg i små tern
½ rød og ½ gul peber i store tern (man kan godt nøjes med rød eller gul)
1 dåse hakkede tomater
frisk rosmarin
krydderier - salt, peber, sød chili
lidt olie
Jeg startede med at svitse løget på en stor pande, og tilsatte så peberfrugterne, som blev svitset med. Tilsatte så tomater og rosmarin og lod det stå og koge ind, mens jeg rørte af og til. Det tog kun 5-10 minutter, så var der slet ikke mere vand tilbage. Til sidst smagte jeg til med salt, peber og sød chili.

Jeg tog en ordentlig lang cykeltur på 28 km i formiddags og er lidt stolt af mig selv: Jeg satte min nye cykelcomputer på cyklen i lørdags, og nu står den på 96 km!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar