Før jeg mødte Skagenfood havde jeg aldrig smagt en kulmule. Nu er det noget jeg får en gang imellem i kasserne, og det er en dejlig fisk. De sender den altid med skind på, jeg tror den falder fra hinanden hvis man laver fileter uden skind. Jeg har fået mine to ældste børn på besøg, så der skulle lidt ekstra til til aftensmad, det kan man se nedenfor. Først tager vi lige frokosten.
Frokost: Knækbrød med mager ost og to meget store tomater (300 g). Jeg var nødt til at finde på noget der ikke var fisk - ellers havde jeg ikke til aftensmaden.
Aftensmad: Kulmulefilet i ovnen og bulgursalat.
Kulmulerne blev skåret i passende stykker og lagt på skindsiden i en lille bradepande, som var smurt i bunden med olie. Drysset med salt og sød chili. De fik 9 minutter ved 200 grader, så det er ikke det man skal starte med at lave.
Bulgursalat
75 g kogt bulgur
dampet broccoli (se nedenfor)
gul peberfrugt i tern
halve cherrytomater
lidt fint hakket rødløg
hakket persille
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. olivenolie
Jeg lavede en separat portion til mig selv for at sikre at jeg fik præcis det jeg skulle have. Til resten af familien kom jeg små sorte bønner (kogte) i - så mætter salaten fanastisk meget og kan faktisk gøre det ud for et helt måltid i sig selv. Der var nemlig lidt for lidt fisk til os alle fem, så hjælper en solid salat.
Broccoli er bedst på Umahros måde - den har jeg fundet i "køkkenrevolution på høje hæle", som jeg har skrevet om før:
Stilken skæres i tynde skiver og hovedet i små buketter. Lidt vand bringes i kog i bunden af en gryde. Hæld broccolien i, lad det koge op og læg låg på. Det skal have præcis 2 minutter og straks hældes i et dørslag, så det køler ned igen. Broccolien bliver mør nok, stadig med bid, og smager næsten sødt, når den ikke får længere tid. Uhm!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar