tirsdag den 13. juli 2010

Stir-fry og styr på det igen

Der var ellers lagt op til en dårlig dag i morges, jeg havde tænkt mig at tage toget og cykle det sidste stykke på arbejde, men efter at have sovet over vågnede jeg op til regnvejr og tog der kørte som vinden blæser. Så bilen vandt igen...

Men jeg huskede madpakken i dag:
Frokost: Hummus, ½ grovbolle og fintsnittet salat.
Aftensmad: Stir-fry med kylling. Det er nemt og hurtigt at lave, og man kan bruge det kød og de grønsager man lige har. I dag kom den til at se sådan her ud (til 3 personer):

Stir-fry
500 g kyllingebryst uden skind
gulerødder
broccoli
glaskål
porre
peberfrugt
squash (små fra haven)

Jeg startede med at skære kyllingebryst i strimler og lægge det i en marinade af
soya
lidt tør sherry
chili
ingefær
hvidløg
- og satte det i køleskabet (sherryen er ikke noget problem, alkoholen fordamper når den bliver varmet op).

Så gik jeg i gang med at skære grønsager. De skal skæres i stænger eller strimler, broccolien i små buketter. Jeg plejer at lave tyndere stænger med f.eks. gulerødder, som er længe om at blive møre, og tykkere med squash, som ikke tager så lang tid. Jeg tog dem i den rækkefølge de er nævnt her - og det kan betale sig at snitte det hele inden man begynder at stege, for når først man når dertil, går det stærkt.

Kyllingen kom ud af køleskabet og dryppede af i en sigte, mens jeg varmede lidt olie op. Retten bør egentlig laves i en wok, men det dur ikke på et glaskeramisk komfur, så jeg bruger en stor, flad stegegryde. Gryden skal være godt varm, inden grønsagerne kommer i. Jeg tilsætter dem én ad gangen, gulerødderne først, fordi de skal have længst tid, og squash skal kun have ganske kort tid til sidst. Når de er næsten møre, tager jeg det hele op igen og varme gryden op igen. Så kommer den afdryppede kylling i - jeg stegte den i to omgange for at den ikke skulle komme til at koge i stedet for at stege. Når kyllingen er stegt, tilsættes grønsagerne og marinaden, det hele svitses/varmes godt igennem, og så er der serveret.

Hvis man har en sulten familie, kan de få ris eller nudler til.

Det eneste minus er, at det er noget værre bøvl at sidde og pille kyllingestykker op og veje dem, og derefter gøre det samme med grønsagerne. Det ville være nemmere at lave en portion der kun var til mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar