Jeg har haft min datter på besøg i dag - hun er vegetar, og da vi altid har spist vegetarmad ind imellem, laver vi tit noget vegetarmad når hun kommer. Eller fisk, det spiser hun også. I dag har jeg prøvet at grille tofu, og det bliver ikke sidste gang. Jeg synes normalt, tofu er enormt kedeligt, men på denneher måde bliver det faktisk ganske lækert. Tofu tæller som kødgruppe 1 (bælgfrugt) - det er lavet af soyabønner, og det mætter enormt!
I sig selv smager tofu ikke af noget, så det skal altid marineres - jeg har valgt en kinesisk marinade i dag, men på internettet kan man finde mange andre.
Frokost: Resterne af salaten fra i går og en grovbolle med ost. Det kan vist ikke blive meget nemmere, men det smagte dejligt.
Aftensmad:
Vegetariske grillspyd
Tofu skæres i passende tern og drænes. Man kan trykke yderligere væde af i et viskestykke. Desuden kan man prøve noget, jeg fandt på en amerikansk hjemmeside forleden: Tørstegning på en non-stick-pande. Man steger tofuen ved lav varme helt uden fedtstof og vender den efterhånden - det får en masse væde til at forsvinde, så den tager bedre imod marinaden.
Marinade lavede jeg af soya, ingefær og presset hvidløg. Tofu-ternene trækker deri en halv times tid, det er nok, hvis tofuen er ordentligt drænet.
Auberginer skæres i passende tern og lægges i et dørslag, hvor de drysses med fint salt. Ryst det rundt, så saltet kommer på alle sider. Det trækker væde ud af auberginerne og gør, at de bliver hurtigere møre. Bagefter skal saltet skylles godt af og auberginestykkerne duppes tørre i et rent viskestykke.
Champignons skal bare gøres i stand - sættes spyddet på langs, ellers går de i stykker.
Løg, peberfrugt og squash skæres i passende stykker.
Det hele sættes skiftevis på grillspyd, pensles med lidt (!) olie og grilles 5-15 minutter, efter hvor varm grillen er. Man kan også drysse med forskellige krydderier og krydderurter.
Manden og datteren delte et grovflûte og en flaske rosévin til - jeg drak vand og følte mig ikke snydt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar