fredag den 30. juli 2010

Reddet af to skinkeschnitzler

Jeg kom lidt for sent hjem fra arbejde i dag, hundesulten - frugten var sluppet op på arbejde. Jeg havde haft nogle gode planer om lækker mad, men så skulle manden pludselig rejse med jobbet, og så gad jeg ikke lave det alligevel. Det var lige ved at gå galt, men ved et utroligt held havde jeg fået købt to økologiske skinkeschnitzler, som lå i køleskabet og kiggede på mig, da jeg åbnede. Og lækre grønsager har jeg jo altid, så der blev alligevel aftensmad til sønnen og mig.

Frokost: Røget sild på rugbrød med hakket rødløg, auberginepuré og cocktailtomater.

Aftensmad: Skinkeschnitzel med lynstegte grønsager.
Jeg startede med at finde nogle grønsager frem: ca. 300 g sommerhvidkål, 200 g rød peber og et løg med top. Dem snittede jeg i fine strimler mens jeg stegte schnitzlerne et par minutter på hver side ved ret høj varme. Så tog jeg kødet af og lod det stå og samle sig mens jeg lynstegte grønsagerne. Til sidst varmede jeg lige schnitzlerne med på panden. Af krydderier brugte jeg i dag chilisalt og friskkværnet peber. Det blev helt perfekt det hele, kødet var dejlig rosa og saftigt. Samtidig smørstegte jeg lige resten af kartoflerne fra i går til sønnen - han har jo stadig brug for flere kalorier end mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar