Frokost: Auberginepuré med resten af salaten fra i aftes samt rugbrød med ost 45+.
Auberginepuré
Normalt fjerner man skallen til denne ret, men det er helt unødvendigt og spild af gode grønsager. Den får en lidt sjov farve, men den er lækker og smager lige så godt. Og så er det nemmere ;-)
To store auberginer blev prikket over det hele med en gaffel, inden jeg lagde dem på et stykke bagepapir i ovnen, som blev tændt på 200 grader. Efter 40 minutter var de helt bløde, så jeg slukkede og lod dem køle helt af.
Derefter blev de pureret (med stavblenderen) sammen med 2 fed hvidløg, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. koriander og ½ tsk. paprika samt 4 tsk olie og 4 tsk tahin (sesampasta), og smagt til med lidt salt.
Jeg delte portionen i 2, så er der også til i morgen.
I Grækenland får man den her ret som forret (melitzano salata), og der er mange variationer. Somme tider er der persille i, somme tider chili eller fint hakket rød peber. Den kan være fint eller groft hakket, og krydderierne varierer også.
Jeg får kasser fra Skagenfood hver anden torsdag, i dag kom der mørksej og laks, foruden frugt, grønt og ost. Jeg valgte at bruge mørksejen i dag og gemme laksen til i morgen.
Aften: Ovnbagt mørksej med savoykål og hot tomatsauce.
Til tomatsaucen hakkede jeg et stort løg og svitsede det i ganske lidt olivenolie, inden jeg tilsatte en dåse hakkede tomater, en fint snittet chilipeber og et hakket fed hvidløg. Det fik lov til at stå og koge, mens jeg ordnede resten. Til sidst smagte jeg til med lidt soya, salt og sød chili.

Savoykålen blev snittet fint og dampet 5 minutter i ganske lidt vand. Jeg vejede en portion af til mig selv og blandede resten med kogte grove pastaskruer, så der var nogle flere kulhydrater til mændene. Det her er kun halvdelen af kålen og tomatsaucen. Det var meget mad, jeg kunne ikke spise op.
Har du et billed at aubergine pureen?
SvarSletNej, det tænkte jeg ikke på at tage - jeg vil se om jeg husker det næste gang jeg laver det :-)
SvarSlet