Jeg syntes jeg trængte til at få nogle andre grønsager, så jeg gik i fryseren i aftes og fandt en pose med 500 g helbladet spinat. Der var også kommet en bøffelmozzarella på 125 g i ostekassen i sidste uge, den skal jo også bruges - og jeg synes mozzarella er lidt kedeligt, så jeg plejer at bruge det i spinattærte. Samtidig har jeg noget imod at bruge en masse krydser på en DDV-tærtebund - den er ærlig talt ikke særlig spændende. Derfor blev det til "bundløse" spinattærter - eller små spinatgratin'er kunne man måske kalde dem. Jeg gjorde sådan her:
5 spinat-gratiner
500 g helbladet (frossen) spinat
1 stort løg med top
5 æg
110 g bøffelmozzarella (det viste sig at der ikke var 125 g)
15 g friskreven grana-ost
salt og peber
Jeg startede med at tø spinaten i mikrobølgeovnen og hælde vandet fra. Så tilsatte jeg hakket løg og blandede det godt sammen.
Mozzarellaen blev skåret i små tern og blandet med den revne ost.
Jeg fandt fem små, dybe tærteforme frem (jeg tror de er ca. 12 cm) og stillede dem klar. For hver af dem blandede jeg i en lille skål:
1 sammenpisket æg
25 g ost
1/5 af grønsagerne
- og hældte det op i tærteformen.
De fik 35 minutter ved 180 grader i ovnen og kølede lidt af, inden de kom i køleskabet. Da de var køleskabskolde, kom de i fryseren, undtagen én, som kom med i madpakken i dag.
Frokost: Spinatgratin, en lille salat af cherrytomater og rødløg med vinaigrette-dressing samt en grovbolle.
Aftensmad: Dampet laks og ising med lynstegt gulerod, porre og gul squash, krydret med frisk ingefær og hvidløg. Desuden nye kartofler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar