fredag den 9. juli 2010

Laks og kål :-)

Min vægtkonsulent fortalte for flere år siden, at fisk og kål er det man taber sig allerbedst på. Jeg spiser meget af begge dele, men det har taget tid at finde de gode opskrifter. I går fik vi fisk og kål til aftensmad - og det fik vi også i dag. Men meget forskelligt!

Frokost: Det eneste brød vi havde i huset, var knækbrød, så det blev knækbrød med mager ost. Jeg fik en mager blåskimmelost i kassen i går, den var rigtig god med grønne druer til. Til danbo-osten nogle cherrytomater. Desuden resten af auberginemosen fra i går, med snackpeber i små tern.

Aftensmad: Laks og kål. Det er en af familiens absolutte favoritter - den stammer fra kogebogen "Køkkenrevolution på høje hæle" af Oscar Umarho Cadogan. Jeg kan ikke anbefale den bog nok - den er fuld af fantastisk inspiration, ikke mindst til fiskeretter, og de fleste opskrifter kan let tilpasses DDV. Bogen er helt uden sukker og mel. Her kommer Umahros opskrift, lidt tilpasset:

Laks dampet på spidskål og fennikel med rosiner og hvidkål (1 person, tilpasset DDV)
1/4 spidskål
1/4 fennikel
15 g rosiner
1 fed hvidløg i tynde skiver
ca. 1 dl vand
170 g laksefilet uden skind, i tynde strimler på tværs
salt og peber, citronsaft (helst friskpresset) og evt. olivenolie

Start med at veje grønsagerne, så du er sikker på at få nok. Skær spidskål og fennikel i tynde både, som holdes sammen af stokken.
Kom rosiner og hvidløg i en stor, fladbundet gryde sammen med ½ dl vand og lad det simre til vandet er næsten væk. Kom grønsagerne i, spæd op med mere vand og læg låg på. Lad det dampe 3-4 minutter. Hold øje med at det ikke koger tør - tilsæt evt. mere vand.
Læg laksestykkerne over, drys med salt og peber og damp dem 6-7 minutter (tilsæt evt. vand). Laksen er færdig, når der pibler små hvide dråber frem på overfladen.
Dryp med citronsaft og evt. olivenolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar