lørdag den 17. juli 2010

Ostesalat

Endnu en smuk sommerdag, der indbyder til let mad. Det er ingen sag at spise sundt på denne årstid.

Frokost: Ostesalat med en grovbolle. Jeg skriver nedenfor, hvordan jeg lavede den i dag - man kan selvfølgelig sætte den anderledes sammen efter hvad man har, men tomaterne er vigtige, de går godt sammen med osten.

Ostesalat
150 g ost 10+
40 g crisp salat
60 g rød peberfrugt
100 g agurk
100 g cherrytomater
2 tsk. balsamico
1 tsk. olivenolie













Aftensmad: Torsk og løg/courgetter. Det lavede jeg sådan:

Løg/courgetter (2 personer)
2 store løg snittes i tynde både
450 g små squash (flest gule) skæres i skiver
1 tsk olie
frisk timian, salt og peber
Løgene svitses i lidt olie til de er næsten bløde, derefter tilsættes squash, der skrues lidt ned, og det hele svitses til det er mørt. Squash er bedst, hvis de stadig har lidt "bid". Når det er næsten færdigt, tilsættes timian, salt og peber. Billedet er taget lige før jeg tog det af panden.













Torsk i ovnen
Jeg fandt noget torskefilet i fryseren, som jeg selv har frosset tidligere. Det var nogle lidt ureelle og tynde stykker, så jeg skar det i mundrette bidder og vendte dem med 1 tsk. olivenolie og nogle krydderier.
I ovnen ved 200 grader - det fik nøjagtig 7 minutter, så var det hele mørt, også selvom torsken faktisk ikke havde været helt tøet. 

Et lille trick til hurtig optøning. Hvis optøningen skal gå hurtigt, så læg det der skal tøs, på en bradepande eller en gryde af aluminium. Vendes af og til. Aluminium er meget varmetransporterende, så det får tingene til at tø hurtigt. Godt at vide, hvis man har glemt at tage fiske ud af fryseren dagen før og lægge den i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar