mandag den 26. juli 2010

Mandag med rester

Det er nemt blevet en del af min daglige rutine at skrive blog, men jeg må indrømme, at det ikke er altid, der er spændende opskrifter med. På den anden side vil jeg nok ikke fortsætte med at skrive hver dag efter 1. september - jeg overvejer lidt, om jeg stopper til den tid, eller om jeg måske skriver en gang om ugen. Vi får se.

I dag skulle det helst være lidt nemt, sådan har jeg det om mandagen, så det blev til en hel del rester.

Frokost: Resten af råkosten fra i aftes + en hjemmebagt speltbolle med fed ost (og lidt DDV plante 70).

Aftensmad: Fiskesalat
Der blev en hel del hellefisk til overs forleden, som jeg havde frosset. Det var sådan noget usammenhængende noget, så jeg opfandt en fiskesalat - den kan nok også bruges med andre fisk, f.eks. torsk:

Fiskesalat
(til 3 personer)
400 g kold, tilberedt fisk - plukkes i passende stykker
100 g crisp salat (anden salat kan bruges)
2 røde pebre i strimler
ca. 200 g cherrytomater
1 lille hakket rødløg
Vinaigrette dressing af olie, hvidvinseddike og dijonsennep

Salaten lægges i bunden af et fad, og peberfrugten fordeles herover. Cherrytomaterne halveres og lægges rundt i kanten. Fisken fordeles over grønsagerne, så det ser pænt ud, og drysses til sidst med hakket rødløg.
Dressingen rystes sammen i et syltetøjsglas eller en meljævner - og kan gemmes i køleskabet. Sådan en dressing har jeg næsten altid stående, den er god på mange slags salat. I dag brugte jeg lidt mere sennep end ellers, da jeg tænkte at det ville smage godt sammen med fisken:
1 dl olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike (30 g)
2 spsk. dijonsennep (30 g)
Så består dressingen af 2/3 olie, dvs. når jeg skal have 10 g olie, bruger jeg bare 15 g dressing.
Man kan også tilsætte revet løg og forskellige krydderurter, hvis man kan lide det.
Med 15 g dressing får man også ca. 3 g sennep, som tæller for ½ "ekstra" kryds.

Det var en nem og flot aftensmad. De to mænd fik et groft flûte til deling - men det havde jeg ikke lige lyst til at bruge en frugt på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar