Det er faktisk dejlig mad, man lever af på det her program. Somme tider føles det som ren luksus.
Frokost: En af mine små spinat"tærter" fra fryseren, med salat af cherrytomater af rødløg med lidt balsamico og olivenolie samt en grovbolle.
Aftensmad: Lammeculotte på tomat, allehånde og rosmarin.
Igen én af Umahros dejlige opskrifter, fra bogen "Køkkenrevolution på høje hæle" (se link til højre).
Den kalder egentlig på et stykke grovflûte, eller som Umahro selv foreslår, søde kartofler eller almindelige kartofler, for der kommer en del suppedas ud af det. Retten laves i en Römertopf, eller en stegeso, som man kalder den på dansk. Den skal stå i blød i vand inden man bruger den og altid sættes i kold ovn. Jeg gik ud og købte én efter at jeg havde fået Umahros bog, og den er blevet brugt flittigt siden. Den er god til grønsager og kød og bruger ingen fedtstof. Nå, men her kommer opskriften:
Lammeculotte på tomat, allehånde og rosmarin
1 lammeculotte
1 spsk hel allehånde, knust groft
salt
friskkværnet peber
2-3 dåser flåede eller hakkede tomater
2 rødløg i tynde skiver
3 fed hvidløg i tynde skiver
2-3 kviste frisk rosmarin
1 tsk stødt kanel
et lille drys vaniljepulver (ikke vaniljesukker!)
4-5 dråber fishsauce
Gnid toppen af lammeculotten med halvdelen af allehånden samt salt og peber. Kom resten af ingredienserne i römertopfen og rør det sammen. Læg lammeculotten ovenpå og pres den godt ned i tomatblandingen. Læg låg på og sæt det i ovnen. Tænd på 250 grader og giv det 1 time.
Jeg brugte lammetykkamsfilet i dag, så skal det have lidt længere tid, men det er faktisk også godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar