Så smuttede det alligevel en dag. Vi var til vejfest i går og kom hjem efter midnat, og så kunne det jo være lidt lige meget. Det blev i det hele taget en lidt rodet dag, hvor jeg for første gang kom til at træde ved siden af. Der var så mange der havde bagt kage, og jeg syntes ikke jeg kunne tillade mig at sige nej tak. Jeg gider ikke involvere naboerne i at jeg skal tabe mig - de kom selvfølgelig med opmuntrende kommentarer for et par år siden, da jeg tabte mig over 20 kg, men at der har sneget sig lidt på igen, har jeg ikke lyst til at dele med dem. Nå, det går vel alligevel.
Men jeg tror ikke jeg når de 8 kg pr. 1. september nu. Vægten i morges viste præcis det samme som sidste søndag. Nøjagtigt. Jeg har da i det mindste ikke taget på. OK et lille stykke kage, lidt for mange byt og lidt for lidt motion, men det er nu ikke rimeligt. Jeg håber på en bedre uge i næste uge. Ikke bare håber, jeg vil gøre hvad jeg kan for at det bliver en bedre uge. Det er trods alt mig, der bestemmer, hvad jeg putter i munden, og hvor meget jeg motionerer. Det sidste måske lidt med modifikationer i denne uge, jeg håber jeg får lov til at cykle igen i morgen.
Lørdag
Frokost: Rugbrød med røget mørksej og røræg med purløg og små tomater. Stadig en dejlig frokost, når man ikke er alt for sulten.
Aftensmad: Jeg havde marineret nogle kyllingevinger, der kom på grillen, og vi spiste en stor salat til + mit eget gode grove speltflûte.
Marinaden til kyllingevingerne er fantastisk god, men lidt dyr, så jeg laver den normalt bare én gang om året:
1 løg, 5 fed hvidløg, 1 håndfuld mandler, 2 dl rødvin, 2 dl sherry, 2 spsk. vineddike, ½ g safran, 1 lille hel tørret chili, 1 stor spsk. sød paprika, 2 tsk. hele korianderfrø, 1 tsk. hel spidskommen, 1/4 tsk reven muskatnød, 1 spsk oregano (tørret), 1 spsk tomatpuré, salt og peber. Det hele skal i foodprocessoren og køres til en ensartet puré, og kyllingevingerne skal marinere helst 7-8 timer eller mere i køleskabet.
Jeg tæller ikke marinaden som noget som helst, da den jo kun bidrager med smag - jeg fjerner jo skindet fra kyllingevingerne, når jeg spiser dem. Den kan i øvrigt også bruges til andre stykker kylling, men sørg for at skære kyllingen i ret små stykker, så marinaden får mulighed for at trænge ind. Smid marinaden ud bagefter, den må ikke gemmes og genbruges pga. risiko for bakterier.
Søndag
Frokost: Knækbrød med fed + mager ost, en håndfuld gulerødder og 2 håndfulde cherrytomater. Det var den nemme løsning i dag.
Aftensmad: Stir-fry med tofu.
Jeg bliver ved med at eksperimentere med tofu, jeg har fundet ud af at man kan få det til at smage godt, og så mætter det helt fantastisk.
Stir-fry med tofu
600 g tofu
Marinade:
1 dl soya
1 dl vand
reven skal og saft af 1 citron
2 fed hvidløg (fint hakket)
frisk ingefær (fint revet)
1½ tsk piri-piri
1 stor porre
et par stilke bladselleri
sommerhvidkål
1 rød peber
1 gul squash
lidt olie
Jeg skar tofuen i tern (1 cm ca.) og fordelte den på et rent viskestykke, som jeg lagde hen over og pressede let. Så suger det noget af væden, og tofuen tager bedre imod marinaden. Det er bedst at lade den marinere nogle timer i køleskabet, men i dag fik den under en time. Det blev faktisk godt alligevel.
Denne gang prøvede jeg noget nyt med tofuen: Bagte den i ovnen. Jeg hældte marinaden fra og lagde ternene ud på et stykke bagepapir på en plade og bagte dem ca. 15 minutter ved 180 grader. Så slipper man for at det smuldrer under stegningen, og det virkede fint.
Til stir-fry skal man altid starte med at snitte alle grønsagerne, for når først man begynder at stege, skal man røre hele tiden. Så kan man jo ikke også stå og snitte grønsager.
Porre og bladselleri skæres i skrå skiver på tværs. Kålen snittes i strimler (ikke for lange, så er det ikke til at spise ;-) peberfrugt og squash i strimler. Sæt god varme på en stegegryde eller wok og tilsæt grønsagerne i den nævnte rækkefølge, mens der hele tiden røres. Det tager alt i alt 5-7 minutter, tror jeg.
Til sidst blandede jeg det hele sammen, tilsatte lidt af marinaden fra tofuen og vendte rundt. Mændene fik også lidt kogte nudler, og alle blev meget mætte.
Jeg har sat et mål: Jeg vil tabe 8 kg inden 1. september. For nogle år siden tabte jeg over 20 kg med vægtkonsulenterne, men kort efter blev jeg alvorligt syg. Min vægt svingede både op og ned i den periode, men senere er den desværre mest svinget op. Nu er der 13-15 kg for meget i alt. Foreløbig har jeg sat et mål til 1. september - så må jeg se på resten til den tid. På bloggen skriver jeg frokost og aftensmad hver dag - til inspiration - og lidt løst og fast om hvordan det går.
søndag den 15. august 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar