onsdag den 11. august 2010

Onsdag i regnvejr

Jeg har arbejdet hjemme i dag, og det giver jo lidt flere muligheder med frokosten, jeg synes det blev rigtig lækkert. Aubergine, tomat og ost er en fantastisk kombination.

Frokost: Aubergine og tomat med ost + grobolle.
Jeg skar auberginen i skiver på langs, dryssede dem med lidt fint salt og lod dem ligge ½ time.
Derefter skyllede jeg saltet af og tørrede aubergineskiverne i et rent viskestykke og stegte dem på en tør grillpande.
Lidt over halvdelen af auberginen lagde jeg på en tallerken, dækkede med tomater i skiver og derefter mager ost i skiver. Det fik et par minutter under ovnens grill, så osten smeltede. Lidt frisk basilikum, så var den frokost hjemme.

Aftensmad: Grønsagsrisotto med kylling
Det er en opskrift, jeg selv har strikket sammen med inspiration forskellige steder fra. Jeg synes den er god ;-)

Grønsagsrisotto med kylling (2 portioner)
2 tsk. olivenolie
2 løg
2 stilke bladselleri
1 fed hvidløg
1 rød peber
2-3 gulerødder
60 g brune ris
1 dåse hakkede tomater
1 dl vand
½ tsk. salt
friskkværnet peber
1 lille kvist timian
400-450 g kyllingeoverlår

Kyllingeoverlårene brunes lidt i en stegegryde mens grøntsagerne ordnes (slip-let, ellers skal der lidt olie til). Tag dem op og hæld fedtet fra.
Løgene hakkes groft og svitses i olivenolie. Bladselleri og hvidløg i små tern og revne gulerødder tilsættes og svitses med. Til sidst tilsættes rød peber i små tern og ris, som svitses med ganske kort. Tilsæt så tomater, vand, salt, peber og timian. Man kan variere krydderierne efter smag, f.eks. er lidt paprika også godt.
Skindet pilles af kyllingestykkerne, og de lægges ned i ris- og grønsagsblandingen. Lad dem ligge øverst, men pres dem lidt ned. Drys med lidt salt og peber og læg låg på. Skru ned og lad det koge ca. 45 minutter, til det hele er mørt. Det tager ingen skade af 10-15 minutter mere. Smag til med salt og peber til sidst.

Jeg bruger de store kyllingeoverlår fra Allégården, men andre stykker kan også bruges. Hvis du bruger underlår, går der mere fra til ben og skind, så du skal nok starte med 500 g.
Man kan selvfølgelig også bruge kyllingebryst, som kun skal koge 20-30 minutter størrelse (pas på det ikke bliver tørt), og hvide ris, som heller ikke skal have så lang tid.

Retten kan gemmes et par dage i køleskabet eller fryses ned, så man kan lave en stor portion og have til flere dage. Den koster en frugt, men jeg synes den er det værd :-)

Når jeg ikke er på DDV, bruger jeg dobbelt så mange ris og 2 dl ekstra vand.

Jeg fik fjernet en fedtknude på maven i dag og må ikke cykle eller lave gymnastik resten af ugen. Øv. Jeg må prøve at få gået nogle ture i stedet for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar