fredag den 6. august 2010

Fredag hjemme

Jeg arbejdede hjemme i dag, og det gav mulighed for røræg til frokost. Det er ikke helt dumt sammen med røget fisk, og der var lige nok tilbage.

Frokost: Rugbrød med røget sild/makrel og røræg, purløg og cocktailtomater.
Nemt, og smager virkelig dejligt.

Aftensmad: Mørksej i sur/sød sauce og ris
Risene var 2/3 brune basmatiris og 1/3 hvide jasminris - det fungerede fint. Det giver lidt bedre smag end "bare" brune basmatiris. Jeg startede med den fulde mængde vand og basmatirisene (og salt), tilsatte jasminrisene efter 20 minutter og rørte rundt, inden det blev kogt færdigt.

Mørksej i sur/sød sauce (4 personer)
700 g mørksej
1 spsk Multisød
2 spsk soya
Mørksejen skæres i mundrette bidder og marineres i en blanding af multisød og soya (det er lidt svært at få det Multisød opløst ordentligt, men det gjorde ikke noget).
Ovnen varmes op til 200 grader, fisken lægges i en lille smurt bradepande og bages 7 minutter (ca.)

3 grønne pebre
4 store tomater
1 ds. ananas
3 spsk vineddike
1 spsk soya
2 spsk multisød
2 spsk majsstivelse (=20 g)
1½ dl vand
2 fed hvidløg
1 rød chili
lidt olie til stegning

Sauce: Rørsaft fra ananas, vand, soya, vineddike, multisød og majsstivelse sammen.
Hak hvidløget og skær grøn peber i tern.
Skær tomaten i både og ananas i tern.

Olien varmes op i en stegegryde eller wok, hvidløg svitses hurtigt, grøn peber tilsættes og svitses ½ minut. Rør saucen rundt og hæld den i. Kog op under omrøring og tilsæt tomater og ananas.

Læg fisken i bunden af et fladt fad og hæld saucen over. Servér straks.
OBS til fiskeretter kan det være en god idé at varme fadet først, da de hurtigt bliver kolde.
Man kan selvfølgelig også bage fisken i et porcelænsfad, men så skal den have meget længere tid.

Her går jeg lidt på kompromis med mængden af ananassaft - skal det være helt rigtigt, skal du afveje 125 g dåseananas og bruge 2 spsk. ananassaft til dig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar